Dezvoltarea interioară prin KARATE-DO

Florentin Loghin

DEZVOLTAREA INTERIOARĂ PRIN KARATE-DO

ediţia a II-a revizuită şi adăugită

EDITURA SAKURA 2000Biblioteca o r i e n t

Arta Marţială este o totalitate care-mi învăluie Fiinţa, cu un orizont al ei, una ce se contopeşte cu mine devenind intimitatea mea ca şi principiul meu de organizare şi făcînd ca tot ce este să tindă spre o fiinţă în sânul căreia, dintru început sunt, să caut ceea ce deja deţin, să mă orientez către sinele propriu şi să mă cufund în acesta ca într-un temei unic. Aşa cum spune înţeleptul: cine mă caută, m-a şi găsit deja.

Eu mă întorc la rădăcina mea, unde mă aşez în linişte;

În linişte, îmi regăsesc ordinea;

Regăsind ordinea, îmi aflu calea;

Aflând calea, sunt iluminat.

Practicaţi, studiaţi şi veţi FI.

Nimic nu este mai potrivnic (duşman adevărului), decât procedura care, asemeni accidentului, ascultă de o singură parte. Timpul va confirma sau va infirma cele surprinse în această a doua ediţie, dar un lucru este sigur: se cunoaşte că, de la o bucată de vreme, omenirea a realizat că este mai uşor să te foloseşti de experienţa înaintaşilor decât să ai iniţiativa creeării unei noi experienţe.

Astfel spus, e mai uşor să construieşti la nivelul experienţelor altora, decât la nivelul propriei experienţe.

"Avem tot dreptul să ne mirăm că omul ar putea să se ridice pînă la Dumnezeu, dar, iată o minune! Dumnezeu e cel ce coboară pînă la om. Şi asta nu e destul. Pentru a fi cât mai aproape de creatura sa iubită, el pătrunde în om, care devine un templu locuit de Divinitate."

 

© Toate drepturile asupra prezentei ediţii aparţin editurii Ro-Sakura. Setul complet este alcătuit din: carte, casetă video şi CD. Copierea sau reproducerea acestora, parţial sau întreg setul, se pedepseşte conform legilor în vigoare.

 

ISBN 973-85027-1-3